Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de zanahoria en rodajas (2-3 cm)
- 100 g de puerro en rodajas (2-3 cm)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 65 - 70 g de jamón serrano en dados
- 50 g de vino de Jerez seco
- 800 g de lentejas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- 50 g de arroz de grano redondo
- 800 g de caldo de ave (a temperatura ambiente)
- 15 - 20 g de vinagre de jerez (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 818.8 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos con arroz
35min
Garbanzos con chistorra
40min
Garbanzos encebollados
40min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Lentejas con arroz
40min
Macarrones integrales con lentejas
30min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
45min
Pasta con judías blancas
40min
Sopa de arroz y garbanzos
30min
Judías blancas a la toscana
35min