Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dientes de ajo grandes
- 50 g de aceite de oliva
- 70 g de panceta de cerdo sin corteza en trozos
- 200 g de berros limpios (solo las hojas)
- 800 g de agua
- 1 mazorca de maíz cocida cortada en 6 rodajas
- 200 g de yuca (opcjonalnie)
- 400 g de patatas chascadas en trozos de aprox. 2x2 cm
- 2 pastillas de caldo de verduras
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de comino en grano
-
200
g de judías blancas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
lub 200 g de judías rojas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 272 kJ / 1137 kcal
- Białko
- 8.24 g
- Węglowodany
- 30.23 g
- Tłuszcz
- 13.24 g
- Błonnik
- 4.98 g
Alternatywne przepisy
Conejo en salmorejo
9 Std.
Mousse de papaya
2h 30 min
Tortillas canarias de carnaval
45 min
Caldo de papas
45 min
Bizcochón de plátano y gofio
1h 25 min
Mojo verde
10min
Almogrote
1h
Mojo verde
10min
Papas, judías y fideos
30 min
Papas con costillas y piñas
1h
Sancocho canario con pella de gofio
45 min
Caldo de millo
50 min