Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de repollo blanco cortado en trozos regulares (del tamaño de un huevo)
- 100 g de pimiento rojo
- 100 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de jamón serrano en dados
- 150 g de calabacín pelado y en trozos
-
100
g de salsa de tomate
lub 100 g de tomate frito - ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 864 kJ / 207 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Lombarda salteada con ajo y jamón
25 min
Repollo con pimientos, champiñones y pipas
30 min
Judías verdes con champiñones y beicon
30 min
Guarnición de lombarda
30 min
Judías verdes con tomate
45 min
Repollo salteado
25 min
Acelgas con patatas
45 min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Salteado de repollo y calabaza
15min
Acelgas con tomate
30 min
Repollo salteado con chistorra y huevo duro
25 min
Acelgas en adobillo
40 Min