![Hörnliauflauf Hörnliauflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/95648877-ee6c-4515-a558-29b6d1181c11/Derivates/1649b95e-2b1a-4a06-a9de-1b455d7e9ba4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
- 1 EL Butter, zum Einfetten
- 1200 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 250 g Hörnli
- 200 g Schinkenwürfeli
- 150 g Erbsli, tiefgekühlt
- 150 g Lauch, längs halbiert, in Streifen (8 mm)
- 3 Eier
- 150 g Vollrahm
- 150 g Milch
- 2 Prisen Pfeffer
- ½ TL Paprika
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3291 kJ / 788 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi-Gratin mit Lauch
50min
Rizi Bizi
35min
Chili con Cervelat
1h
Älpler Magronen
45 min
Riz Casimir
45 min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40min
Fotzelschnitten
30min
Chügelipastetli
30min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 godz. 10 min
Ofenguck mit Zucchetti
1 godz. 10 min
Älpler-Gratin
50min
Brätchügeli-Pastetli mit Erbsli und Rüebli
35min