Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Parmesan, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Olivenöl, nativ
- 30 g Zwiebel
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln
- 350 g grüne Erbsen, gefroren
- 700 g Wasser
- 1 TL Salz
-
1
EL Gemüsebouillon Paste selbst gemacht
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l) - 350 g Pasta getrocknet, Sorte Ditalini Rigati
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chorizo-Erbsen-Risotto
30 min
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45min
Käse-Speck-Tortilla
50 min
Gelber Reis mit Poulet
40min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25 Min
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35 min
Poulet-Eintopf mit Senfsauce
40min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40min
Rizi Bizi
35 min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min