Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto

Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto

4.2 101 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

Paniermehl
  • Brot, vom Vortag in Stücken (3 cm)
    100 g
Risotto
  • Petersilie (ca. 20 g), Blätter abgezupft
    1 Bund
  • Gruyère (rezent), in Stücken (2 cm)
    80 g
  • Karotten geschält, in Stücken (2 cm)
    600 g
  • Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Risottoreis (Kochzeit 20 Minuten)
    250 g
  • Wasser
    750 g
  • Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
    2
Fleischkäse
  • Ei
  • Mehl
    2 EL
  • Fleischkäse (je ca. 150 g)
    4 Scheiben
  • Bratbutter
    4 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1081 kcal / 4493 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...