Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 30 g Olivenöl
- 150 g Zwiebeln, in Hälften
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g Chorizo, in Scheiben, oder andere Sorte getrockneter Paprika-Wurst
- 150 g Speck, gewürfelt
- 10 g Tomatenpurée
- 50 g Weisswein
- 320 g Risottoreis, alle Sorten (z. B. Arborio or Carnaroli)
-
1
EL Hühnerbouillon
lub 1 Hühnerbouillonwürfel (für 0,5 l) - 850 g Wasser
- 150 g grüne Erbsen, gefroren, aufgetaut
- 150 g Zuckermais, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 410 kJ / 98 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brokkoli-Risotto mit Haselnuss-Parmesan
40min
Munder Safranrisotto
45min
Rizi Bizi
35 Min
Rosenkohl-Risotto mit Speck
30min
Panierter Fleischkäse mit Rüebli-Risotto
40min
Farfalle mit Erbsen-Schinken-Sauce
45min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Farfalle mit Spargeln, Speck und Safran
35 Min
Risotto Bolognese
45min
Kürbis-Risotto mit Speck
25 min
Älpler-Gratin
50min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min