Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 TL Bratbutter
- 80 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
- 400 g Rüebli, geschält, in Stücken (2 cm)
-
200
g Knollensellerie, geschält,
in Stücken (3 cm) - 80 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Olivenöl
- 30 g Tomatenpüree
- 1 Dose gehackte Tomaten (400 g)
- 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
- ½ EL Oregano, getrocknet
- 2 EL Bratbutter
- 500 g Hackfleisch (Rind)
- 250 g Wasser
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 350 g Hörnli (Kochzeit 7 Min.)
- 200 g Saucen-Halbrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2670 kJ / 638 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Bündner-Spätzli
45 Min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45 Min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
One-Pot-Pasta mit Schinken
25min
Poulet-Stroganoff
50min
Chili con Cervelat
1小时
Hörnliauflauf
50min
Überbackenes Ruchbrot mediterrane Art
35min
Älpler-Gratin
50min
Züri-Gschnätzlets
50min
Schinkengipfeli
35min