Ghackets mit Hörnli-Gratin
TM6 TM5

Ghackets mit Hörnli-Gratin

4.7 (317 ocen)

Składniki

  • 1 TL Bratbutter
  • 80 g Gruyère, in Stücken (2 cm)
  • 400 g Rüebli, geschält, in Stücken (2 cm)
  • 200 g Knollensellerie, geschält,
    in Stücken (3 cm)
  • 80 g Zwiebeln, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 20 g Olivenöl
  • 30 g Tomatenpüree
  • 1 Dose gehackte Tomaten (400 g)
  • 2 Fleischbouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • ½ EL Oregano, getrocknet
  • 2 EL Bratbutter
  • 500 g Hackfleisch (Rind)
  • 250 g Wasser
  • 1 TL Salz
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 350 g Hörnli (Kochzeit 7 Min.)
  • 200 g Saucen-Halbrahm

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
2670 kJ / 638 kcal
Białko
31 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz
34 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy