Zuppa di lenticchie

Zuppa di lenticchie

4.4 533 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolla in quarti
    80 g
  • di carota pelata e a pezzi (2 cm circa)
    80 g
  • di sedano a pezzi
    30 g
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di semi di cumino
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di acqua
    800 g
  • foglia di alloro secca
    1
  • di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
    150 g
  • di patate pelate e a tocchetti (1 cm circa)
    150 g
  • di sale
    1 cucchiaino colmo
  • di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 194 kcal / 812 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...