Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 30 g di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 pizzico di semi di cumino
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 foglia di alloro secca
- 150 g di zucchine a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 400 g di lenticchie in scatola, scolate e sciacquate (vedere varianti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 812 kJ / 194 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e legumi
45 min
Minestrone di lenticchie e patate
45 min
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Zuppa di legumi e cereali
1 godz.
Zuppa di farro e fagioli
1 godz.
Zuppa di lenticchie e spinaci
1h 10min
Zuppa di lenticchie e zucca
45 min
Zuppa di orzo, funghi e piselli
1h 10min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Zuppa di ceci e cicoria
1 godz.
Zuppa di legumi e verdure
40min
Minestra di riso integrale con lenticchie, porri e zucca
1 godz.