Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g glacé cherries
- 100 g mixed peel
- 650 g mixed dried fruit (e.g. raisins, currants, sultanas)
- boiling water, for soaking
- 220 g butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 orange, zest only, no white pith
- 50 g blanched almonds or nuts of choice (e.g. hazelnuts, pistachios), plus extra for decortaing (optional)
- 220 g brown sugar
- 5 eggs
- 1 tsp mixed spice
- 1 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp cocoa powder
- 1 tsp molasses or black treacle
- 220 g plain flour
- water, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 390 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 151.3 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free fruit mince pies
1h 15min
Sago custard puddings
35min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30 min
Christmas cake
196 godz. 35 min
Custard
10 min
Apple cake
1h
Macaroons
40 Min
Gluten free Christmas fruit cake
7 Std. 35 Min
Date and nut loaf
1h 20 min
Lemon or lime butter
15min
Quick almond biscuits
35min
Traditional Christmas cake
3 godz. 15 min