Urządzenia i Akcesoria
Pavlova towers
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Cherry Syrup
-
fresh cherries pitted, plus extra to serve250 g
-
caster sugar50 g
-
lemon juice20 g
-
ground cinnamon½ tsp
Meringues
-
white sugar270 g
-
brown sugar60 g
-
egg whites room temperature8
-
cream of tartar½ tsp
-
white vinegar1 tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
cocoa powder sifted, plus extra for dusting1 tbsp
-
freeze-dried cherry powder (optional - see Tips)2 tsp
Assembly
-
thickened cream (see Tips)800 g
-
fresh mixed berries500 g
-
fresh mint leaves4 sprigs
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
103.6 mg
Białko
7.6 g
Kalorie
2473.3 kJ /
588.9 kcal
Tłuszcz
37.7 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
24.1 g
Węglowodany
57.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Custard
10 min
Crème brûlée
7 godz.
Béchamel sauce
20 min
Buttercream icing
10 min
Chocolate ganache
20 min
Strawberry champagne cake
3 godz. 10 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min
Chocolate salted caramel petit fours
7 godz. 10 min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Hedgehog honeycomb slice
2 godz. 35 min
Gluten free birthday sponge cake
1 godz. 10 min