Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cherry Syrup
- 250 g fresh cherries, pitted, plus extra to serve
- 50 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- ½ tsp ground cinnamon
Meringues
- 270 g white sugar
- 60 g brown sugar
- 8 egg whites, room temperature
- ½ tsp cream of tartar
- 1 tsp white vinegar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp cocoa powder, sifted, plus extra for dusting
- 2 tsp freeze-dried cherry powder (optional - see Tips)
Assembly
- 800 g thickened cream
- 500 g fresh mixed berries
- 4 sprigs fresh mint leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2473.3 kJ / 588.9 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 57.3 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 103.6 mg
Alternatywne przepisy
Decadent dark chocolate brownies
2 godz. 15 min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Buttercream icing
10 min
Caramel sauce
1 Std. 30 Min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Ice cream cookie bowls
6h 15min
Chocolate brownie trifle
6 Std.
Hokey pokey ice cream
29 Std. 5 Min
Black forest pavlova stack
5 Std. 30 Min
Salted caramel sauce
40min
Pavlova
6 Std.
Chocolate ganache
20 Min