Compota de peras con orejones y avellanas

Compota de peras con orejones y avellanas

4.0 5 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

  • 50 g de avellanas tostadas
  • 3 peras (peladas y cortadas en dados de aprox. 3 cm)
  • 130 g de orejones de albaricoque enteros
  • 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
  • 200 g de agua
  • 140 g de azúcar
  • 15 g de licor de naranja (p.ej. Cointreau®)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 3.4 g
Kalorie 1327 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 8.1 g
Błonnik 7.7 g
Węglowodany 57.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...