Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de avellanas tostadas
- 3 peras (peladas y cortadas en dados de aprox. 3 cm)
- 130 g de orejones de albaricoque enteros
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 200 g de agua
- 140 g de azúcar
- 15 g de licor de naranja (p.ej. Cointreau®)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1327 kJ / 317 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 57.8 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Błonnik
- 7.7 g
Alternatywne przepisy
Compota de albaricoque
45min
Manzanas al vapor
1 Std. 10 Min
Crema de pera
30min
Compota de cebolla roja
2h 10min
Mermelada de fresas
1h 5min
Puré de manzana
20min
Compota a la antigua
2h 30min
Compota de manzanas y peras
20min
Manzanas en almíbar de moscatel
25min
Papillote de pencas de acelga
30min
Compota a la antigua
2h 30min
Compota de manzana con cobertura de bizcocho
50min