Pan de centeno con masa agria

Pan de centeno con masa agria

4.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 154 godz.
1 unidad

Składniki

Masa agria (prefermento)
  • 15 g de cebada malteada en grano
  • 180 g de harina de centeno
  • 260 g de agua mineral
  • 5 g de levadura prensada fresca
Masa de pan de centeno con masa agria
  • 90 g de harina de centeno
  • 100 g de harina integral de trigo
  • 300 g de harina de gran fuerza (y un poco más para espolvorear)
  • 10 g de sal
  • 240 g de agua mineral
  • 15 g de semillas de lino
  • 30 g de pipas de girasol
  • 15 g de pipas de calabaza
  • 10 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para engrasar)

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 2565 kcal / 10721 kJ
Białko 79.19 g
Tłuszcz 42.85 g
Węglowodany 465.59 g
Błonnik 42.35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...