Risotto al limón

Risotto al limón

3.8 46 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 10 ramitas perejil fresco (solo las hojas)
  • 10 tiras de piel de limón
  • 60 g de queso parmesano en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 2 chalotas
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 300 g de arroz de grano redondo
  • 100 g de vino blanco
  • 700 g de caldo de ave hirviendo
  • 40 g zumo de limón
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 30 g de nata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 10.89 g
Kalorie 1676 kJ / 401 kcal
Tłuszcz 12.09 g
Błonnik 2.38 g
Węglowodany 61.86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...