Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 750 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 200 g de polenta (1 minuto de cocción)
Bacalao
- 1 diente de ajo
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 130 g de aceite de oliva virgen extra (y 2 cucharadas más para regar el bacalao)
- 600 g de lomos de bacalao al punto de sal
- 1500 g de agua
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1664 kJ / 398 kcal
- Białko
- 30.63 g
- Węglowodany
- 4.33 g
- Tłuszcz
- 28.68 g
- Błonnik
- 5.77 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35 min
Berenjenas y calabacines marinados
1h 30min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50 min
Arroz al azafrán con mejillones
1h
Bruschetta de judías blancas y alcaparras
5min
Pappardelle con rúcula y requesón
1h
Cassata siciliana
6 Std. 30 Min
Aperitivo de Piamonte
25 min
Chucrut marinero (Choucroute de la mer)
35 min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25 min
Ñoquis de espinacas con gorgonzola
1h 20 min
Strogonoff de shiitake
30 min