Risotto al limón con pimienta y mejorana

Risotto al limón con pimienta y mejorana

3.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 raciones

Składniki

  • 50 g de cebolla en trozos
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra
  • 20 g de mantequilla
  • 320 g de arroz de grano redondo
  • 700 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
    1 cucharadita colmada concentrado de caldo de verduras casero
  • 100 g de queso crescenza en trozos pequeños
    100 g de queso tetilla, en trozos pequeños
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 1 ramillete de mejorana fresca (solo las hojitas)
  • 6 - 8 tiras de piel de limón ralladas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 11.16 g
Kalorie 1912 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 18.38 g
Błonnik 1.75 g
Węglowodany 61.88 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...