Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de cebolla en trozos
- 20 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de mantequilla
- 320 g de arroz de grano redondo
- 700 g de agua
-
1
cucharadita de sal
lub 1 cucharadita colmada de concentrado de caldo de verduras casero -
100
g de queso crescenza en trozos pequeños
lub 100 g de queso tetilla en trozos pequeños - 1 pellizco de pimienta blanca molida
- 1 ramillete de mejorana fresca (solo las hojitas)
- 6 - 8 tiras de piel de limón ralladas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 11.16 g
- Węglowodany
- 61.88 g
- Tłuszcz
- 18.38 g
- Błonnik
- 1.75 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con espárragos y chirlas
45min
Risotto
30min
Risotto con queso brie, jamón ahumado y nueces
25min
Pappardelle con rúcula y requesón
1h
Risotto a la milanesa
30min
Risotto al vino tinto
25min
Risotto de queso azul y espinacas
20min
Risotto cuatro quesos
25min
Risotto con salmón ahumado
20min
Risotto al limón
25min
Risotto affumicato
30min
Risotto con gambas, salchichas y manzana
30min