Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 300 g arroz agulha
- 900 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 200 g nabiças, só as folhas, cortadas em pedaços
- 250 g feijão encarnado cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 820 kJ / 205 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vitela guisada com massa
9 Std. 20 Min
Frango estufado com ervilhas e cerveja
45 Min
Arroz de tomate
30 Min
Arroz de vitela com legumes
50 Min
Arroz de feijão com morcela
35 Min
Arroz de grelos
45 Min
Arroz de enchidos e feijão
35 Min
Nuggets de peixe e arroz de tomate com feijão preto
1 Std. 10 Min
Arroz com cenoura e ervilhas
30 Min
Arroz de cabidela
50 Min
Arroz de favas e enchidos
40 Min
Aletria de cortar à faca
35 Min