Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 350 g curgete cortada em pedaços
- 85 g cenoura
- 100 g brócolos cortados em pedaços
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 500 g água
- 80 g couve-galega cortada em juliana
- 4 c. sopa de sementes de abóbora tostadas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 568 kJ / 135.8 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 641.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30 min
Creme de feijão encarnado e nabiças
35 min
Creme de brócolos e queijo camembert
45 min
Creme de brócolos, couve-flor e curgete e tomate recheado com arroz de alho-francês e tomate
45 min
Creme de curgete e brócolos
35 min
Sopa de abóbora e hortelã
40 min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 min
Creme de espinafres
40 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Sopa versátil
40 min
Sopa de brócolos e rúcula
40 min
Creme light de brócolos e curgete
35 min