Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almôndegas
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 400 g peito de frango picado
- 2 c. sopa de salsa
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 100 g queijo de cabra
Molho de tomate
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 50 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
- 120 g cenoura cortada em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 folha de louro
- ½ c. chá de orégãos
- 300 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1665.2 kJ / 398 kcal
- Białko
- 30.4 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1365.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almôndegas com molho de tomate
40 Min
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Almôndegas de peru cremosas
45 Min
Bolonhesa de carne
50 min
Almôndegas de peru
40 Min
Nuggets de peru
30 Min
Rolo de peru com cogumelos
50 min
Lasanha de frango e espinafres
1 Std. 40 Min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1 Std.
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1 Std.
Embrulhos de salmão e espinafres com arroz de cenoura - TM31
1 Std. 20 Min
Pastéis de pescada e batata-doce
1 Std.