Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ ralar
- 80 g queijo parmesão
Caldo
- 1500 g água
- 150 g cebola cortada em quartos
- 10 g salsa
- ½ talo de aipo cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 600 g tamboril cortado em pedaços
- 35 g azeite
Risoto
- 80 g bolbo de funcho
- 150 g alho-francês
- 10 pés de tomilho-limão
- 1 c. chá de sal
- 35 g azeite
- 80 g vodka
- 350 g arroz p/ risoto
- 50 g manteiga
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com risoto de funcho
25 min
Risoto de línguas de bacalhau
55 min
Risoto de bacalhau
50 min
Risoto à alentejana
30 min
Risoto de caipirinha e vieiras
35 min
Risoto de polvo
1h 20 min
Risoto de dourada
1h
Risoto de bacalhau com hortelã
30 min
Risoto de amêijoas
3 Std.
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 min
Risoto de garoupa com manjericão
1h
Risoto de cogumelos com presunto
1h