Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Apfelessig
- 150 - 200 g Äpfel, entkernt, geschält, in Stücken
- 100 g Walnusshälften
- 80 - 100 g Zwiebeln, halbiert
- 200 - 250 g Karotten, geschält, in Stücken
- 300 - 350 g Rotkraut, in Stücken
- 2 TL Kräutersalz
- 60 g Wasser
-
1 - 2
EL Preiselbeermarmelade
lub 10 g Honig - 40 g Olivenöl
- ¼ TL Zimt, gemahlen
- ½ - ¾ TL Paprikapulver, edelsüß
- ½ TL Currypulver
-
2
TL Hanfsamen
lub 2 TL Sesamsamen - 2 TL Dijonsenf
- 2 Orangen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1128 kJ / 270 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 838 mg
Alternatywne przepisy
Rotkrautsalat mit knusprigem Feta und Kräuterpesto
40min
Karotten-Ingwer-Suppe mit Cashew-Topping
35min
Detox-Salat
10 Min
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5 Min
Radisalat
20 Min
Karotten-Gurken-Salat
15 Min
Sommerhummus
35min
Karottensalat mit Feta und Minze
40min
Rote-Rüben-Salat mit Granatapfelkernen
25 Min
Schnelle Kürbissuppe
25 Min
Rote-Rüben-Dip
15 Min
Brokkolisalat / Brokkoli-Feta-Aufstrich
10 Min