Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Sherry
- 1000 g frische Feigen
-
500
g frische Zwetschken
lub 500 g frische Pflaumen - 40 - 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Kürbis-Kokos-Marmelade
1h
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Feigensenf
55min
Traubengelee
1h
Quittenmus
1h 45min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 godz. 50 min
Pfirsich-Curry-Chutney
1h
Rotweinzwetschken mit Ingwer und Haselnüssen
1h 25min
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min