![Feigenmus mit Zwetschken und Sherry Feigenmus mit Zwetschken und Sherry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81E733D2-8F41-479A-B7F0-AD565590BB68/Derivates/31d5d42f-3cc9-4189-aa6f-c21d56133110.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Rohrohrzucker
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 150 g Sherry
- 1000 g frische Feigen
-
500
g frische Zwetschken
lub 500 g frische Pflaumen - 40 - 60 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Feigensenf
55min
Heidelbeer-Blutorangen-Marmelade mit Ingwer
30min
Orangenmarmelade "Aperitivo"
1h
Quittenmus
1 godz. 45 min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Stachelbeermarmelade "Gin Tonic"
1h
Orangenmarmelade "Die Englische"
1h 10min
Traubengelee
1h
Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan
1h 20min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1h 10min
Heidelbeermarmelade
55min
Marillenmarmelade mit Vanille
1 godz. 5 min