Urządzenia i Akcesoria
Krem karmelowy (dulce de leche)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porcji
Składniki
-
1000 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
-
100 g cukru trzcinowego
-
150 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
1160.3 kJ /
277.1 kcal
Tłuszcz
11.6 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE KREMY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem pomarańczowy
35min
Kawowy sos karmelowy
45min
Słodzone mleko zagęszczone
35min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 1300 g
20min
Krem cytrynowy (lemon curd) – 650 g
20min
Cukier waniliowy
72h
Sos karmelowy
1h 30min
Krem kokosowy
5min
Fondue karmelowe z jabłkami i słonymi preclami
10min
Krem kokosowo-czekoladowy
15min
Masło orzechowe
5min
Sos czekoladowy
20min