Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mangold, Stiele und Blätter getrennt, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 Zwiebel, halbiert
- 150 g Möhren, in Stücken (3 cm)
- 80 g Porree (weiße und hellgrüne Teile), in Stücken
- 10 g Öl
- 150 g Knollensellerie
- 300 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 20 g Zitronensaft
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 583 kJ / 139 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40 min
Sellerie-Möhren-Eintopf
50 min
Gemüsesuppe alla Nonna
50 min
Sellerie-Schnitzel mit Pilz-Tomaten-Sugo
1h
Zucchinitopf mit Kichererbsen und Rosinen
30 min
Gemüseauflauf mit Quark
1 godz. 30 min
Spitzkohlröllchen mit Senf-Sojasauce
45 min
Wurzel-Tortilla
1h
Sauerkraut-Eintopf
35 min
Rauchiger Bohneneintopf
30 min
Bohnen-Spinat-Eintopf mit Quinoa
35 min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1 godz. 20 min