Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 230 g de masa de hojaldre (1 lámina de aprox. 25x30 cm)
- 250 g de leche
- 40 g de azúcar
- 30 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 plátano en rodajas
- 1 naranja (en gajos, pelados a vivo)
- 50 g de frutos rojos frescos variados (arándano, frambuesa, moras, etc)
- 50 g de mermelada de albaricoque
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1354 kJ / 324 kcal
- Białko
- 7.28 g
- Węglowodany
- 37.3 g
- Tłuszcz
- 16.11 g
- Błonnik
- 2.03 g
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40 min
Tarta Sacher
3h
Cañas de chocolate rellenas de crema
3h
Pastelitos red velvet de crema de turrón
5 Std. 15 Min
Tronco de Navidad
8u. 30min
Milhojas con crema pastelera y nata
1 godz.
Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi
2 godz. 30 min
Nata de trufa
8 godz. 15 min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Magdalenas de nata
1 godz.
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 godz.
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min