Wersje kompatybilne
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de turrón
- 2 claras de huevo
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 2 yemas de huevo
- 2 hojas de gelatina (hidratadas en agua fría y escurridas)
- 200 g de turrón de Jijona blando (en trozos)
Galletas crujientes de cereales y chocolate
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 15 - 20 g de copos de maíz (p. ej. Corn Flakes®)
- 50 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2030 kJ / 486 kcal
- Białko
- 9.56 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 34.71 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Natillas de chocolate blanco con nata de cítricos
1 godz. 25 min
Tarta a los tres chocolates
4 godz. 40 min
Tarta de chocolate blanco
8 godz. 15 min
Flan de turrón
3 Std. 40 Min
Vasitos de mascarpone con muesli crujiente y chocolate
30p
Semifrío de plátano con salsa de toffee
2h
Cúpula crujiente de chocolate blanco con mousse de frutos rojos y corazón de fresa
7 Std. 25 Min
Mousse de crema de orujo
2h
Panna cotta de turrón de Jijona
3hod. 10min
Pastel rápido de queso al caramelo
4 godz. 20 min
Panna cotta a la crema de whisky
2 Std. 45 Min
Tarta mousse de limón
4h 30min