Wersje kompatybilne
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse de turrón
- 2 claras de huevo
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 2 yemas de huevo
- 2 hojas de gelatina (hidratadas en agua fría y escurridas)
- 200 g de turrón de Jijona blando (en trozos)
Galletas crujientes de cereales y chocolate
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
- 15 - 20 g de copos de maíz (p. ej. Corn Flakes®)
- 50 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2030 kJ / 486 kcal
- Białko
- 9.56 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 34.71 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chocolate blanco con frutos rojos
40min
Natillas de chocolate blanco con nata de cítricos
1h 25min
Milhojas de turrón y crema de anís
11h
Tarta de chocolate blanco
8h 15min
Vasitos de mandarina y chocolate
40min
Panna cotta de turrón de Jijona
3 Std. 10 Min
Vasitos de mascarpone con muesli crujiente y chocolate
30min
Flan de chocolate blanco
12h 20min
Tarta mousse de limón
4h 30 min
Postre dos chocolates y avellanas
3h 30min
Flan de turrón
3h 40min
Pastel rápido de queso al caramelo
4h 20min