Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 80 g de leche
- 10 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 130 g de harina de repostería
Masa
- 150 g de azúcar
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 4 - 6 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 70 g de leche
- 70 g de mantequilla (a temperatura ambiente)
- 2 huevos
- 20 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 1 pellizco de sal
Decoración
- 10 huevos duros teñidos
- 1 huevo batido (para pintar la masa)
- 40 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 9.23 g
- Węglowodany
- 69.08 g
- Tłuszcz
- 8.56 g
- Błonnik
- 2.59 g
Alternatywne przepisy
Coca de verduras
40 min
Coca de verduras
30 min
Almoixàvenas
1h 30min
Mandonguilles de abadejo
1h
Toña alicantina (Comunidad Valenciana)
2h 30 min
Masa para cocas
1h
Coca de trempó de verano
1h
Buñuelos de viento de calabaza
1h 10 min
Gazpacho de mero
1h 10 min
Coca de mollitas
40 min
Coca de llanda
40 min
Ensaimadas individuales
9 Std.