Buñuelos de bacalao especiados

Buñuelos de bacalao especiados

4.7 227 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
20 unidades

Składniki

  • 300 g de agua
  • 250 g de bacalao en salazón remojado y desalado (sin piel ni espinas y en trozos) (ver sugerencia)
  • 3 diente de ajo
  • 2 de clavos enteros
  • 1 ramita de tomillo fresco
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 1 guindilla fresca (opcjonalnie) pequeña sin semillas
  • 10 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 2 huevos
  • 150 g de harina de trigo
  • 1 cucharadita de polvo de hornear
  • ½ cucharadita de sal
  • 300 - 400 g de aceite para freír
  • mayonesa para servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 4.1 g
Kalorie 644 kJ / 154 kcal
Tłuszcz 12.7 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...