![Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi Tarta de hojaldre con crema pastelera y kiwi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/56A5F0B3-4C7F-4F83-998B-41D9FA5B210D/Derivates/309A4146-5F3C-49D0-9E3E-86469B3A36EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de leche
- 30 g de harina de repostería
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- 50 g de azúcar
- 1 chorrito de vainilla líquida
- 1 lámina de masa de hojaldre rectangular
- 3 - 4 kiwis pelados y cortados en rodajas
-
1
cucharada de jalea de manzana
lub 1 cucharada de mermelada de albaricoque diluida en agua (para dar brillo) -
2 - 3
frambuesas frescas (opcjonalnie)
lub 2 - 3 frambuesas congeladas para decorar (opcjonalnie) - 2 - 3 hojas de menta fresca para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1185 kJ / 284 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tarta de hojaldre y frutas frescas
40 Min
Tarta de manzana con glaseado de albaricoque
1h 10min
Brazo de gitano
3 Std.
Tarta Sacher
3 Std.
Tarta de Santiago
1h 10min
Tarta de queso japonesa
1 Std.
Tarta San Marcos
4 Std.
Buñuelos de viento
1 Std.
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tarta mousse de limón
4h 30min
Minitartas San Marcos con trufa
3 Std.
Larpeira
1h 55 min