Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 3 chipirones enteros frescos
- 3 sobres de tinta de calamar
- 150 g de mantequilla en trozos
- 180 g de harina
- 750 g de leche entera a temperatura ambiente
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 200 g de pan rallado
- 2 huevos batidos
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Croquetas de cecina y queso de cabra
9h 20min
Croquetas de mejillones
9 Std. 10 Min
Croquetones de picadillo de chorizo
9 Std. 15 Min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 Std. 15 Min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12 Std. 40 Min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9 Std. 30 Min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Croquetas de otoño con boletus
2 Std. 45 Min
Croquetas de piquillos
9 Std. 15 Min
Tigres
1h
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min