![Croquetas negras de chipirones Croquetas negras de chipirones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b56cd8d3a90a34c91393f27a192679fe/Derivates/87be4534dfb292756e0dcc709b874f05788a0773.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 3 chipirones enteros frescos
- 3 sobres de tinta de calamar
- 150 g de mantequilla en trozos
- 180 g de harina
- 750 g de leche entera a temperatura ambiente
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 200 g de pan rallado
- 2 huevos batidos
- 300 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Croquetas de otoño con boletus
2u. 45min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9h 15min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12 godz. 40 min
Croquetas de carabineros
10 Std.
Croquetas de mejillones
9 godz. 10 min
Txangurro
1u. 10min
Tigres
1h
Croquetas de gambas
9 godz. 10 min
Pastel de cabracho
2 Std. 50 Min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30 min