Croquetas negras de chipirones

Croquetas negras de chipirones

3.8 81 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz. 45 min
40 unidades

Składniki

  • 100 g de cebolla en trozos
  • 50 g de aceite de oliva
  • 3 chipirones enteros frescos
  • 3 sobres de tinta de calamar
  • 150 g de mantequilla en trozos
  • 180 g de harina
  • 750 g de leche entera a temperatura ambiente
  • 1 cucharadita de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 200 g de pan rallado
  • 2 huevos batidos
  • 300 g de aceite para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 2 g
Kalorie 469 kJ / 112 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...