Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hojaldre
- 1 lámina de masa de hojaldre (aprox. 2-3 mm de grosor)
- 1 huevo batido (para pintar)
Masa choux
- 150 g de agua
- 80 g de mantequilla en trozos
- 1 pellizco de sal
- 10 g de azúcar
- 120 g de harina de repostería
- 3 huevos
Crema chiboust
- 500 g de leche
- 60 g de harina de repostería
- 6 yemas de huevo
- 250 g de azúcar
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 4 hojas de gelatina (hidratadas 5 minutos en agua fría) escurridas
- 4 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
Caramelo
- 250 g de azúcar
- 100 g de agua
- 100 g de glucosa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2043 kJ / 489 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Crema pastelera
10 min
Masa choux
2 godz.
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Tarta de Linz (Linzertorte)
1h
Cremadillos
3 Std. 50 Min
Carolinas
50min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Savarin rápido al ron
1h 30 min
Milhojas con crema pastelera y nata
1h
Profiteroles
2 godz.
Brazo de gitano
3h