Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- mantequilla para untar el molde
- 80 g de almendra molida
- 220 g de azúcar
- 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 200 g de mantequilla a temperatura ambiente (y un poco más para untar el molde)
- 5 huevos
- 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 150 g de naranja confitada (en trozos muy pequeños)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 20.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho cuatro cuartos
1 Std. 40 Min
Bizcocho de manzana
1 Std.
Cake de pasas al ron
10 Std.
Cake especiado de Navidad
3h 50min
Bundt cake de especias
2 godz.
Buñuelos de manzana
45 Min
Mierensinas
1 godz. 10 min
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Tarta de requesón y fresas
6klst 20 min
Pastel vasco (Gateau basque)
3h 10min
Tarta de naranja
5h
Bizcocho de compota de manzana
2h 20 min