
Urządzenia i Akcesoria
Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
22 unidades
Składniki
Crema pastelera
-
de azúcar100 g
-
de leche500 g
-
de harina30 g
-
de maicena30 g
-
huevos3
-
de vainilla líquida1 cucharada
Masa
-
de leche180 g
-
de agua60 g
-
de aceite (y un poco más para formar las pelotas)60 g
-
de azúcar60 g
-
de levadura prensada fresca25 g
-
harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)350 g
-
de sal1 pellizco
-
harina
-
de aceite (para freír)400 - 500 g
Wartości odżywcze na 1 unidad
Kalorie
180 kcal /
752 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8.4 g
Węglowodany
22.2 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Bollería casera
13 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania