Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera

Pelotas de fraile rellenas de crema pastelera

4.7 103 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
22 unidades

Składniki

Crema pastelera
  • 100 g de azúcar
  • 500 g de leche
  • 30 g de harina
  • 30 g de maicena
  • 3 huevos
  • 1 cucharada de vainilla líquida
    1 cucharada de azúcar vainillado
Masa
  • 180 g de leche
  • 60 g de agua
  • 60 g de aceite (y un poco más para formar las pelotas)
  • 60 g de azúcar
  • 25 g de levadura prensada fresca
  • 350 g harina de fuerza (y un poco más para espolvorear)
  • 1 pellizco de sal
  • harina
  • 400 - 500 g de aceite (para freír)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 unidad

Białko 4 g
Kalorie 752 kJ / 180 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 22.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...