![Pastas de avellanas Pastas de avellanas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08927993-D55A-45EC-900C-F0A6186F9406/Derivates/B49BB4C3-581D-4744-811E-EDD4D5E362AD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g de avellanas crudas sin piel
- 200 g de harina de repostería
- 100 g de azúcar
- 150 g de mantequilla a temperatura ambiente
- 1 huevo batido (para pintar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de Santiago
1 godz. 10 min
Galletas con huella
20 min
Magdalenas de naranja
1 godz.
Melindres (Galicia)
1 godz.
Lenguas de gato
40 min
Galletas de almendra con chocolate negro
1h 40min
Bica de Castro Caldelas
1 Std. 20 Min
Sequillos
1h 15min
Bombones de avellana, almendra y chocolate
1 Std. 30 Min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45 min
Perrunillas
30 min
Galletas danesas
35 min