![Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B0AE4E59-7F41-4ABC-891A-3860950DAD5B/Derivates/cde65006-c001-4100-92ff-2a7a0168b302.jpg)
Wersje kompatybilne
Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de licor de naranja
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- ½ piña fresca en láminas finísimas
- 20 rebanadas de pan chapata muy finas y tostadas en el horno
- sal en escamas
- pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisú
5sa 20 dk
Volcán de chocolate
15 Min
Tarta de chocolate
40min
Crema catalana
40min
Volcán de chocolate para dos
15 Min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4 Std. 20 Min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Tarta de mousse y merengue de chocolate
2 godz. 15 min
Macarons de flor de hibisco
2 godz. 30 min
Merengue de chocolate
2 godz. 25 min
Salsa bearnesa
15 Min
Tarta de trufa y nata
10 godz. 15 min