Wersje kompatybilne
Mousse de chocolate al aceite de oliva y carpaccio de piña
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hojas de gelatina
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 70 g de aceite de oliva
- 30 g de licor de naranja
- 3 huevos
- 90 g de azúcar
- ½ piña fresca en láminas finísimas
- 20 rebanadas de pan chapata muy finas y tostadas en el horno
- sal en escamas
- pimienta negra recién molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20min
Milhojas de turrón y crema de anís
11 Std.
Crema catalana
40min
Tiramisú
5 Std. 20 Min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5h
Cheesecake de chocolate con merengue
3 Std. 35 Min
Volcán de chocolate relleno de chocolate blanco
20 Min
Claras montadas
5 Min
Trufas de chocolate negro
4h 30min
Crema de limón (Lemon curd)
25 Min
Nata montada
10 Min