Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g getrocknete Steinpilze
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 1 Schalotte
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 350 g Pilze (z.B. Champignons, Seitlinge, gemischte Waldpilze), in Scheiben
- 2 Tomaten, gewürfelt
- 100 g Wasser
-
1
Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 50 g Weißwein
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 305 kJ / 73 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Pilz-Wein-Cremesauce
30min
Steinpilzragout mit Semmelnocken
1 Std.
Spaghetti mit Pilz-Bolognese
1 Std.
Pilz-Sahne-Sauce
30min
Nudeln mit Pilz-Sahne-Sauce
50min
Spinat-Sahne-Sauce
25min
Tagliatelle mit Pilzen
1 Std.
Gemüsesauce
35min
Gewürz-Zander mit Topinambur-Kartoffel-Gemüse
45min
Pilzrahmsauce
20min
Pilzreis mit Eiern im Tomatennest
50min
Kräuterseitlinge mit Paprika und Basilikum
25min