Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Schalotten
- 40 g Butter
- 750 g Blumenkohlröschen, davon 150 g kleine (1 x 1 cm)
- 1 ½ TL Salz
- 200 g Kartoffeln, in Stücken
- ¼ TL weißer Pfeffer, gemahlen
- 500 g Wasser
- 400 g Sahne
- 1 Msp. Muskat, frisch gerieben
- 200 g Nordseekrabben, gegart
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2200 kJ / 525 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40min
Sellerie-Kartoffel-Suppe mit Kräuterklößchen
1h
Kartoffel-Sellerie-Suppe mit Garnelen
45min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 min
Erbsencremesuppe
40min
Zweierlei Erbsensuppe
50 min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20min
Kartoffelsuppe mit geräuchertem Lachs
35min
Kernige Kartoffelsuppe
35min
Spargel-Kartoffelsüppchen mit Zitronengras
35min
Rahmsuppe von Pfifferlingen mit gebratenem Porree
25min
Kohlrabi-Cremesuppe mit Räucherlachs
40min