Urządzenia i Akcesoria
Bayrischer Kartoffelsalat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Zwiebel klein, halbiert1
-
Wasser150 - 200 g
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Pellkartoffeln gepellt, ganz oder halbiert, je nach Größe700 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer3 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Essig30 g
-
Öl30 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
959 kJ /
230 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kartoffelsalat Ägäis
50 min
Kartoffelsalat Badische Art
6 godz.
Kartoffelsalat
3 godz. 10 min
Kartoffelsalat
1 godz. 30 min
Nudelsalat
50 min
Kartoffelsalat
1 godz. 30 min
Rheinischer Wurstsalat
1 godz. 15 min
Kartoffel-Radieschen-Salat
2 godz.
Schwäbischer Kartoffelsalat
3 godz.
Bayerischer Kartoffelsalat
15 min
Erdäpfelsalat
55 min
Kartoffelsalat für Eilige
45 min