Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 250 g Porree, in Ringen
- 500 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Butter
- 700 g Wasser
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Crème fraîche
- 40 g frische Kräuter, gemischt (Frankfurter Grüne Sauce-Kräuter), abgezupft, grob geschnitten
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 798 kJ / 190 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min
Paprikacremesuppe
20min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50min
Blumenkohl-Cremesuppe
30min
Gelbe Paprikacremesuppe
25min
Petersilien-Rahm-Suppe
35min
Basilikumsuppe
25min
Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
45min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25min
Champignon-Rahmsuppe
35min