Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Kräuter-Suppe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Porree in Ringen250 g
-
Kartoffeln in Stücken500 g
-
Butter30 g
-
Wasser700 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Crème fraîche150 g
-
frische Kräuter, gemischt (Frankfurter Grüne Sauce-Kräuter), abgezupft, grob geschnitten40 g
-
Muskat1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
798 kJ /
190 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kräuter-Küche
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargel-Rucola-Suppe
40 Min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30 Min
Erbsencremesuppe
40 Min
Suppe für Verliebte
30 Min
Möhrencremesuppe mit Pestocreme und Pinienkernen
50 Min
Frühlingszwiebel-Porree-Cremesuppe
40 Min
Petersilien-Rahm-Suppe
35 Min
Kartoffel-Paprika-Suppe
1 Std.
Gelbe Paprikacremesuppe
25 Min
Blumenkohl-Cremesuppe
30 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Suppe
50 Min
Kohlrabi-Kartoffel-Cremesuppe
45 Min