Spitzkohlauflauf

Spitzkohlauflauf

3.6 256 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1200 g
  • Salz
    2 TL
  • Reis
    150 g
  • Spitzkohl in schmalen Streifen
    700 g
  • Rindfleisch mager, gewürfelt (z.B. Gulasch aus der Keule), evtl. leicht angefroren
    400 g
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    1 Prise
  • Crème légère 15 % Fett
    250 g
    250 g RAMA Cremefine zum Kochen, mit 15 % Fett

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 492 kcal / 2059 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 7.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...