Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g Wasser
- 2 TL Salz
- 150 g Reis
- 700 g Spitzkohl, in schmalen Streifen
- 400 g Rindfleisch, mager, gewürfelt (z.B. Gulasch aus der Keule), evtl. leicht angefroren
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer, gemahlen
-
250
g Crème légère, 15 % Fett
lub 250 g RAMA Cremefine zum Kochen mit 15 % Fett
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2059 kJ / 492 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7.1 g
Alternatywne przepisy
Rosenkohl-Auflauf
1h
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 godz. 30 min
Wirsing-Möhren-Curry
1 godz. 10 min
Gefüllter Blumenkohl
1 godz. 20 min
Weißkohlauflauf
1 godz. 20 min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1 godz. 10 min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Kartoffel-Sauerkraut-Auflauf
1 godz. 20 min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1h
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 godz. 20 min
Spitzkohleintopf mit Bandnudeln
35 min
Wirsingrouladen mit Geflügelhack
1 Std. 50 Min