Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 1500 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 500 g Spitzkohl, ohne Strunk, in Streifen
- 250 g Bandnudeln
- 200 g gekochter Schinken, gewürfelt
- 200 g Frischkäse
- 1 EL Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2117 kJ / 506 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Wirsing-Pasta
35 min
Stielmuseintopf mit Feta
1 Std.
Kartoffel-Rosenkohl-Stampf
40 min
Porreegemüse mit Kartoffeln und Kasseler
1 Std.
Wirsing mit Leberkäse, Kartoffeln und Käsesauce
50 min
Wirsing italienisch mit Bandnudeln
50 min
Kasseler auf Wirsing mit Kartoffeln und Frischkäsesauce
1 Std.
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 min
Spitzkohl-Kartoffel-Gemüse
40 min
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45 min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 min