Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Emmentaler, in Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 700 g Kartoffeln, in Stücken
- 30 g Sahne
- 150 g Milch
-
1 - 2
Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
lub 1 - 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- Butter zum Einfetten
- 500 g Sauerkraut aus der Dose, abgetropft, grob zerkleinert
- 400 g Kasseler, in Würfeln (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2058 kJ / 491 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Sauerkraut-Rösti-Auflauf
1h
Gyros-Weißkohl-Auflauf
1 godz. 20 min
Weißkohlauflauf
1 godz. 20 min
Spitzkohlauflauf
1 godz. 20 min
Grünkohleintopf mit Würstchen
1 godz. 20 min
Paprika-Porree-Quiche
1h 40min
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1 godz. 20 min
Nudelgratin mit Kraut und Würstchen
1 godz. 10 min
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1 godz. 20 min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1h 25min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 godz. 20 min
Leberkäse-Sauerkraut-Auflauf
1 godz. 10 min