![Rosenkohl-Auflauf Rosenkohl-Auflauf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/895C61C8-E411-4241-A099-57A55C5391FC/Derivates/593D0A39-3831-4308-A6F8-AA34EE46A8D2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 60 g Bergkäse, in Stücken
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 600 g Rosenkohl
- 200 g Milch
- 4 Eier (Kl. M)
- ½ TL Paprika edelsüß
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 rote Zwiebeln, in Spalten (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Curry
30 min
Wirsingtarte
1 Std. 30 Min
Kohlrabitaler mit pikantem Omelette
30 min
Sellerie-Schnitzel mit Pilz-Tomaten-Sugo
1 Std.
Weißkohl-Hackfleisch-Auflauf
1h 20min
Pilzragout mit pochiertem Porree und schwedischen Kartoffeln
1 Std. 15 Min
Seelachs auf Curry-Grünkohl
45 Min
Weißkohlauflauf
1h 20min
Porree-Kartoffel-Auflauf
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Rosenkohl-Quiche
1 Std. 30 Min
Blumenkohl im Quark-Mandel-Bett
1h 20min
Rosenkohl-Feta-Omelette
40 Min