Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rote Bete, geschält, in Stücken
- 2 Birnen, mit Schale, geviertelt
- 1 EL Rapsöl
- 1 TL Salz
- 1 EL Rosmarinnadeln, gehackt
- 1 EL Zitronensaft
- 1 - 2 TL geriebene Zitronenschale
- 1 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 429 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 Min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45min
Radieschen-Apfel-Salat
10 Min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20min
Grünkohl-Apfel-Salat
40 Min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1h 30min
Hirse-Brokkoli-Salat
1h
Kohlrabi-Birnen-Salat
35min
Blumenkohl-"Couscous"-Salat
10 Min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 Min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 Min
Apfel-Kürbis-Salat
40 Min