Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Rote Bete, geschält, in Stücken
- 2 Birnen, mit Schale, geviertelt
- 1 EL Rapsöl
- 1 TL Salz
- 1 EL Rosmarinnadeln, gehackt
- 1 EL Zitronensaft
- 1 - 2 TL geriebene Zitronenschale
- 1 TL Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 429 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Lauwarmer Pastinakensalat
1 godz. 5 min
Rote-Bete-Salat mit Apfel
10 min
Apfel-Kürbis-Salat
40min
Rotkohl-Birnen-Salat mit Walnüssen
10 min
Fenchelsalat
3 godz. 35 min
Rote-Bete-Salat mit Äpfeln und Nüssen
10 min
Mango-Radicchio-Salat mit Quinoa
1h
Kürbissalat
10 min
Grünkohl-Apfel-Salat
40min
Wirsing-Birnen-Salat
25 min
Apfel-Möhren-Rohkost
5 min
Apfel-Walnuss-Salat mit Staudensellerie
20 min