Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Kohlrabi (ca. 200 g), in Stücken
- 2 Birnen, z.B. Abate Fetel, (ca. 200 g), in Stücken
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 40 g Rapsöl
- 20 g Limettensaft
- ¼ TL Salz
- ¼ - ½ TL Pfeffer, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 585 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Rotkohl-Birnen-Slaw mit Koriander
5min
Blumenkohl-Cashew-Salat
45min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10min
Fenchelsalat
3u. 35min
Fenchel-Trauben-Salat
10min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1h 30min
Kürbissalat
10min
Wirsing-Birnen-Salat
25min
Möhren-Kokos-Salat
5min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min
Brokkoli-Wurst-Salat
10min
Radieschen-Apfel-Salat
10min