Apfel-Porree-Cremesuppe
TM5 TM31 TM6

Apfel-Porree-Cremesuppe

3.3 (30 ocen)

Składniki

  • 1 Apfel, entkernt, geviertelt
  • 20 g Zitronensaft
  • 100 g Kartoffeln, in Stücken
  • 800 g Porree, davon 100 g in feinen Ringen (3 mm) und 700 g in breiten Ringen (1 cm)
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 1 TL Salz
  • 2 Lorbeerblätter
  • 5 Prisen Muskat
  • 500 g Wasser
  • 500 g Milch
  • 200 g Stremellachs
  • 3 Prisen Piment d'Espelette

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1318 kJ / 315 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcz
13 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy