Urządzenia i Akcesoria
Mangoldcremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
5 Portionen
Składniki
-
Hafer30 g
-
Mangold in Stücken600 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Wasser700 g
-
Salz½ TL
-
Muskat¼ TL
-
Champignons in Scheiben (2 mm)200 g
-
Crème fraîche100 g
-
Weißwein50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
491 kJ /
117 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
18 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Frühlingsküche
19 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Radieschenblättersuppe
40 min
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Grüne Salatsuppe
40 min
Pastinakenpuffer
40 min
Porree-Meerrettich-Cremesuppe
50 min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 godz. 30 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Staudensellerie-Birnen-Schaumsuppe
50 min
Pastinaken-Porreesuppe mit Walnusscroûtons
50 min
Mangoldcremesuppe mit Hack
35 min
Mangoldrisotto
50 min
Rote-Bete-Rotkohl-Suppe
55 min