Mangoldcremesuppe
TM6 TM5

Mangoldcremesuppe

3.0 (48 ocen)

Składniki

  • 30 g Hafer
  • 600 g Mangold, in Stücken
  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • 700 g Wasser
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Muskat
  • 200 g Champignons, in Scheiben (2 mm)
  • 100 g Crème fraîche
  • 50 g Weißwein

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
491 kJ / 117 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
6 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
18 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy