![Arroz Boliviano Arroz Boliviano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8dc954b4-abff-4246-96b3-6cedc8600807/Derivates/12497381-e74b-46f4-ad74-24d66c807302.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de zanahorias, en bastones (5 cm x 0.5 cm)
- 3 cdas de aceite de coco
- 2 dientes de ajo, aplastados
- 1 ½ cdita sal
- 1 pizca pimienta molida
- 2 cdas hojas de salvia fresca
- 2 cdas orégano fresco
- 3 cdas hojas de menta frescas
- 1000 g agua
- 100 g quinoa en grano
- 250 g de mezcla de arroz salvaje
-
6
cebolla cambray, picada
lub 60 g echalot, picado - 120 g pimiento rojo, en cubos (1 cm)
- 2 - 3 limones verdes, la ralladura y el jugo, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz al cilantro
35min
Garbanzos con camote y espinacas
40 min
Sopa de garbanzos (Revithia)
1 godz. 40 min
Papas con especias
1 godz.
Arroz Persa con eneldo y granada
40 min
Aguachile de jícama
15min
Salmón Soufflé
1 godz.
Filete relleno
40 min
Albóndigas de tempeh
55 min
Tagliatelle con costilla estofada
2hod. 20min
'Buñuelos' de papa sin gluten
25 min
Ceviche peruano
30 min