![Hojaldre de flor de calabaza Hojaldre de flor de calabaza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A95D1BB6-0BEF-4C08-80B2-2655D0BE2804/Derivates/C9DA04BD-1A71-4F5E-AAC0-442FA504274C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de aceite
- 55 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile serrano, sin tallo ni semillas
- 150 g de jitomate cherry, cortados por la mitad
- 20 g de mantequilla, sin sal
- 2 ramilletes de flor de calabaza, sin tallo ni pistilo
- 8 hojas de epazote
- 1 cucharadita de sal
- ¼ cucharadita de pimienta molida
- 400 g de queso panela
- 500 g de masa hojaldre
- 1 huevo, batido para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2612 kJ / 622 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de habas
2h
Molotes de plátano rellenos de queso
45 Min
Frittata de salchichas de pavo y calabacitas
50min
Tarta de elote
1h 20min
Sopa de poro gratinado con queso cheddar
50min
Sopa de poro y papa
40 Min
Sopa de frijol con quinoa
1 Std.
Crema de elote y estragón
1 Std.
Crema de chícharos y chardonnay
35 Min
Chile en nogada vegetariano
25 Min
Crema de elote
20 Min
Pay de atún
1h 40min