Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brochetas
- 100 g de pimiento amarillo, sin semillas y cortado en cubos medianos para brocheta
- 100 g de pimiento rojo, sin semillas y cortado en cubos medianos para brocheta
- 350 g de calabacitas, cortadas en 20 medias lunas para brocheta
- 10 champiñones
- 1 brócoli, en floretes
Salsa BBQ
- 240 g de jitomate, en cuartos
- 350 g de puré de tomate
- 50 g de azúcar morena
- 2 clavos de olor
-
½
anís estrellado
lub 1 pizca de anís molido - ¼ rama de canela
- 30 g de vinagre balsámico
- 20 g de salsa Inglesa
- ½ cucharadita de paprika
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- 1 cucharadita de sal fina
- 30 g de chile chipotle adobado
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 231 kJ / 55 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de jitomate
40min
Tinga de pollo
30min
Ensalada de nopales
20 min
Ensalada de lentejas
1h 20 min
Guarnición de calabacitas con elote
30min
Ensalada fresca de verduras
10 min
Salpicón de res
40min
Guacamole
5 min
Caldo de pollo con huevo y limón (Avgolemono)
1h 15 min
Salsa de jitomate
35 Min
Aporreadillo guerrerense
30min
Aguachile de jícama
15min